imatge destacada1

BREU HISTÒRIA DEL MOLÍ

Tot i que la casa es va fundar per Isidre Jubert l’any 1743, des de l’any 1880, la família Jubert ha mantingut viva la tradició d’elaborar oli d’oliva, en el seu moli a la localitat de Sant Genís, una petita població amb riquesa agrícola a la comarca de l’Anoia. A través de les generacions, la família ha transmès amb passió i dedicació els secrets de l’elaboració de l’oli d’oliva extra verge que ha esdevingut una part integral de la història local.

imatge blog1.1webp

L’avia de la família, Filomena Jubert , va ser qui va continuar la tradició de la familia, moliners d’ofici . Va adquirir un antic moli d’oliva i va decidir dedicar-se a la producció d’oli d’oliva pels pagesos de la zona. 

 

moli
moli-mecanic
botellaoli

Al llarg del temps, les noves generacions  el  fill i el net Josep Torra van aportar mecanització i noves idees i avenços al moli. La besneta  Sonia Torra  ha introduït  pràctiques més sostenibles i a començat  a explorar noves varietats d’olives, i provant diferents olis aromàtics amb cítrics i herbes de l’anoia  per millorar la complexitat dels seus olis.

botella oli prima
homes treient ramaa

Avui dia, la quarta generació de la família Jubert /Torra continua l’esperit pioner del seu avantpassat. Sònia , dirigeix el negoci amb una barreja de respecte per la tradició i una visió cap al futur. Amb la seva orientació, el moli de Sant Genís ha guanyat reconeixement a nivell local.

llauna
home-podant

La família Jubert/Torra no només produeix oli d’oliva de primera qualitat, sinó que també ha esdevingut part important de la comunitat. Contribueixen a esdeveniments locals,com la  Mostra de productors locals, i fires especialitzades, col·laboren amb altres agricultors i promouen la sostenibilitat en tot el seu procés de producció.

garrafes oli
botella antiga

L’olor de les olives a punt de ser premsades i el so del moli en funcionament són ara part inseparable de la història de Sant Genís. La família Jubert/Torra  , amb més de cent anys d’experiència en la producció d’oli d’oliva, continua sent una font de referència per a la qualitat i la tradició en el món de l’oli a Catalunya. La seva història ressona com un testimoni viu de com una passió pot esdevenir una herència que perdura a través del temps.